GRATIS FRAKT OVER 500,-  ~ RASK LEVERING ~ TRYGG HANDEL

KAY BOJESEN

Sølvsmed og designer Kay Bojesen hadde et spesielt talent. Han kunne gi liv til tre, og ble verdensberømt gjennom sine tredyr med sjel, humor og glimt i øyet. Kay Bojesen har over 2000 separate kunsthåndverk på samvittigheten, og hører til blant 1900-tallets mest produktive danske kunsthåndverkere.Han er best kjent for sine lekende, livsglade aper, gardister og andre tredyr, men hans store produksjon omfatter også smykker, bestikk, tekanner og sølvpokaler. Kaj Bojesen var ferdig utdannet som sølvsmed i 1910 etter at han avsluttet sin læretid hos sølvsmeden Georg Jensen. Han ble som en av de første innenfor dansk kunsthåndverk, en begeistret tilhenger av funksjonalismen, og han var en av initiativtagerne til «Den Permanente», en forretning og et utstillingsvindu som gjennom mange tiår representerte det beste innen dansk og skandinavisk design.

På 1930-tallet begynte Kay Bojesen for alvor å dyrke sin interesse for å arbeide med tre. Han skapte blant annet en serie av tredyr, som alle levde opp til hans tro på at design skal være rund og myk og føles god i hånden.

Han var ikke ute etter å lage tro kopier av de virkelige dyrene, og ville heller ikke være for sofistikert og detaljrik, men ville i stedet skape fantasifulle varianter i et design som var basert på barnets egen verden, der «linjene skal smile». Treleketøy skulle være enkelt, solid og inspirere til lek.Med denne grunnleggende tankegangen som utgangspunkt har Kay Bojesen skapt sine elskede trefigurer, som appellerer til barnet i oss alle.

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.